Nyckeltalsdatabasen är till för att du som företag skall kunna jämföra din energianvändning med andra företag. Här kan du lägga in data för hela eller delar av din anläggning. Många energibesparingar är lönsamma redan på kort sikt. 

Vill du jämföra din energianvändning med andra? Lämna dina egna energidata i vårt verktyg så får du tillgång till nyckeltal från vår databas. Det är enkelt, tar bara några minuter att fylla i. Du är så klart anonym. 

Hur fungerar nyckeldatabasen?

När du som ny användare av nyckeltalsdatabasen kommer in så får du registrera dig. Du får en personlig inloggning och det är bara du som kan se och editera dina uppgifter. Skulle du glömma lösenord eller liknande kan vi hjälpa dig under förutsättning att du lämnar din mailadress.  

När du har registrerat dig som användare är det bara att gå vidare och fylla i de uppgifter som efterfrågas i formuläret. De fält som är markerade med * är obligatoriska. Då det går att lägga in fler mätningar på samma anläggning så är det möjligt att ge dessa olika namn. Klickar du på frågetecknen så kommer det upp en kort beskrivning på vad som avses i de olika fälten. När du har fyllt i de uppgifter du har så är det bara att spara.

Ladda ner vår PDF PDF icon"Nyckeldatabasen: hur fungerar den" (0 byte) för mer information.

Vad är ett energinyckeltal?

Energinyckeltal används för att på ett effektivt sätt kunna jämföra företagets energiprestanda. Exempelvis kan man jämföra verksamhetens årliga användning av energi per årets produktionstimmar. Det viktiga med nyckeltal är att de är relevanta för verksamheten och vid en uppföljning ska de kunna beskriva energiarbetet på ett effektivt sätt.

EXEMPEL

  • MWh/omsättning
  • MWh/anställd 
  • MWh/m²
  • MWh/producerat gods, vara mm
  • CO2/MWh
  • Årligt antal MWh/ årligt antal produktionstimmar primärenergianvändningen/förädlingsvärdet

PDF iconLadda ner hela rapporten om energirelaterade nyckeltalnig

Tips!
EU använder också nyckeltal då de jämför olika länders energiintensitet. EUs nyckeltal är primärenergianvändning per BNP eller omvandlat för ett företag blir det, primärenergianvändning per förädlingsvärdet.